Tuesday, February 5, 2008

Humasol

Sire, er zijn nog goeie mensen in België. Ik ken er zo twee. Jonge, pas afgestudeerde mensen. Burgerlijk Ingenieurs zelfs.

En waarom zijn dat goeie mensen, vraagt u?

Awel eh Sire, dat zijn goeie mensen omdat die iets doen voor ne random medemens waar niemand anders zich iets van aantrekt. Zelfs de overheid waarnaar die random medemensen moeten luisteren niet!

Azo boskabout... En wat doen die 2 sloebers dan just?

Ik zal het u nekeer zeggen zie. Die gasten proberen de bouw van een schooltje ergens ver weg in tamelijk groot dorp van 6000 inwoners in Argentinië te ondersteunen. Van heinde en ver zullen er kinderkijns naar dat schooltje komen. En die moeten daar ook slapen enzo eh, want als die elke dag 30 kilometer over en naast bergen moeten, da's ook ni handig eh.

Neeje boskabout, inderdaad ni! En wat wilt dat dan zeggen, zo "ondersteunen"?

Jah, eind vorig jaar hebben die 2 sjarels dus al ne zonneboiler geïnstalleerd. Kwestie van het vele zonlicht daar te kunnen aanwenden om water warm te maken. En dat is handig om te kunnen koken en te wassen enzo. En omdat het ding op zonne-energie werkt, gaan ze daar niet direct last hebben van extra uitlaatgassen. Hier Sire, ewa prentjes van het zonnepaneel, den boiler en ook van het schooltje.
Amai, dat ziet er goed uit, beste boskabout. Kan ik iets doen om die mannen wat te helpen?

Zeer zeker beste Sire! Binnenkort, als hun VZW genaamd Humasol opgericht is, dan kunt ge daar giften aan geven. Da's vanaf een bepaald bedrag zelfs fiscaal aftrekbaar. Handig eh! Maar als ge ni kunt wachten, dan kunt ge op vrijdag 22 februari naar zaal Zamo (achter Doc's Bar) in Leuven gaan (op de Brusselsestraat). Er wordt daar een Zuid-Amerikaans feestje gehouden ten voordele van die 2 goei sjarels. Brengt dus gerust wat amigo's mee eh Sire!

No comments: