Wednesday, June 11, 2008

Ann Van Elsen and the sound of C


Derjuist kwam in de nabespreking van de match Griekenland tegen Zweden op VT4 Tom Boonen's gebruik van cocaïne ter sprake. Guy Polspoel, ergens rond de zestig jaar oud, vond het niet kunnen en begon te zeiken over rolmodel hier en blablabla daar. (Ex-)voetballers Bob Peeters en Gunther Schepers (ofzo) waren iets gematigder, en deden vooral alsof hun neus bloedde (like, sooooooooo obvious they knew more). Collega-kabouter Ann Van Elsen - die, dit geheel terzijde, wel zeeeeeeer goed de fases van de match Italië tegen Nederland wist na te vertellen - was Tom Boonen nog maar één keer tegengekomen tijdens een nachtje uit maar het leek toch wel vrij hard alsof zij ook wel beter wist...

Fast rewind van 5-6 uur: een collega vertelde tijdens een doods moment op het werk dat zijn maten Tom Boonen ook al gespot hadden tijdens enkele nachtjes uit alwaar bleek dat hij zijn ogen not so usual stonden. Big deal, Roel Vanderstukken was afgelopen zaterdag in Hungaria _ook_ scheef in action (van de alcohol, I think).

Bon, it's clear these things happen. Van de lokale grote "helden" en ander bekend volk, tot de kleinste marginaal in uw discotheek (hello to you too, dear mister ik-koop-voor-10-euro-aan-stuff-van-dj-tania-vulcano-haar-entourage-in-de-silo-
op-ne-meter-voor-boskabout-zijn-neus). Daar moeten geen doekjes om gewonden worden.

Big deal! Wat ik erger vind, is de hypocrisie van Guy Polspoel en zijn generatie. In de jaren '60, daar is het begonnen, met hun acid en lsd en marihuana en shit who knows what else... En nu komen ze af met te zeggen dat het erg is en niet mag en al: wie zonder zonde is, werpe de eerste steen!

Ann Van Elsen heeft gelijk: Tom Boonen is ook maar een mens. Alleen jammer dat hij C nodig heeft om te kunnen genieten van een nachtje uit...

Update (02:41): in de Vlaamsche blogosfeer is er vooral afkeuring te bespeuren (Ntone, Yab, anyone?), hier en daar een makkelijk mopje (haha! NOT :-p), en kijk eens aan: een opinie waar ik over de ganse lijn akkoord mee ga (pun not intended).

7 comments:

dM3 said...

Echt goed geschreven, ik deel je mening totaal. Coke ziet ge even veel als serieuze feestjes, niet meer, niet minder. Dat neemt niet weg dat ik het volledig afkeur (voor mezelf), omdat het nu eenmaal gevaarlijk is. De rest doet ermee wat 'm wilt, maar, 'n voorbeeldfiguur moet nu ook eenmaal 't voorbeeld geven.

Fielosophie said...

Wat ik zo fout vind, is dat hij door veel te veel mensen op een braaf voetstuk wordt geplaatst en hij dat brave imago ook volhoudt. Terwijl dat helemaal niet zo is.
In sé is hij een normale gast die feest, scheefpoept, drinkt en af en toe een lijntje snuift.
Geen probleem, doe gerust, maar doe niet alsof je de braafheid zelf bent, terwijl je het niet bent.

Moest hij de buurjongen zijn zou ik hem ook een foute gast vinden omwille van de scheefpoeperij, dat staat los van zijn ongewilde bv-heid. Daar gaat het mij om.

boskabout said...

Bwa dM3, ik vind Tom Boonen niet meer of minder een voorbeeldfiguur dan de DJ in het danscafé of discotheek waar de jeugd (ook) naartoe trekt, of de Ultratop zangers en zangeresjes en de Hollywood acteurs en actrices waar uw klein broertje of zusje naar opkijkt.

Ik kan me niet herinneren dat die zangers en acteurs ooit is aangemaand hun carrière te stoppen, zoals nu in vele lezersbrieven als reactie op Boonen z'n eventuele cocaïnegebruik, euhm, te lezen valt.

En een wielrenner is mijn inziens ook geen miss die bekend wil worden in de media. Hij wordt dus zelf op een, al dan niet braaf, voetstuk geplaatst door de media. Als je daar niet door kan zien, zoals 83,847% van de Vlaamse bevolking, dan verbaast het me niets dat deze 83,847% van de Vlaamse bevolking ook vraagt aan Tom Boonen om zijn fiets aan de haak te brengen. Dat zou misschien ook een verklaring kunnen zijn voor de huidige politieke toestand...

Om te besluiten: hemel mij op, en ik zal er veel aan doen om in uw ogen terug op een normale mens te lijken, i.p.v. de onterechte god waarvoor je mij aanziet.

yab said...

Mja, ik zal wel een seut zijn, maar op de feestje waar ik naartoe ga, ben ik nog nooit met cocaïne in contact gekomen. Trouwens, harddrugs zijn voor losers. Je zou van een sportman toch iets meer discipline verwachten.

boskabout said...

@yab: volledig mee akkoord dat harddrugs voor losers zijn, real party people don't need no stinking drugs. ;-)

Mijn punt is vooral dat de media-mensen (journalisten en dergelijke) nogal "hypocriet" zijn: eerst een ster en voorbeeld maken van de _coureur_ Tom Boonen, maar als puntje bij paaltje komt er geen seconde over twijfelen om de _mens_ Tom Boonen zijn benen vanonder zijn lijf te zagen...

Wat betreft het gebruik van drugs: de gebruikers doen maar, maar oh wee als ze van de wereld zijn en mij beginnen te ergeren!

Anonymous said...

An Van Elsen moet veel zeggen! Ze is zelf al gepakt met een aantal gram op zak. In de uitgaansbuurt in Mol, niet ver van Balen, waar Tom Boonen woont. Dus vrij hypocriet van haar om daar een mening over te funderen.

Sexy Images said...

Great. Thanks.
For images and wallpapers of Ann van Elsen: http://www.sexyimages.us/category/Ann+van+Elsen/

http://www.sexyimages.us - Sexy Images and Sexy Wallpapers for free download.